Blogs & Columns

 

Annemieke schreef columns voor het personeelsblad van de Faculteit Communicatie& Journalistiek en een maandelijkse column van 400 woorden voor het blad Schoolbestuur’ (een landelijk magazine voor management en schoolbesturen van katholiek onderwijs). Hieronder vindt u een aantal van haar columns.

Annemiekes column in Schoolbestuur was geschreven vanuit haar perpectief als klant: ‘de ouder’ en was de luchtige tegenhanger voor de zwaardere, bestuurlijke items in het blad.

‘Hulpmoeder’, ‘Leesbril en ander klein leed’, Cito-stress, ‘Stringetje’, ‘Kerstkoor unplugged’, ‘Puberaal schrijfgedrag’, ‘Traktaties en e-nummer’, zijn zomaar enkele van de titels. Achteraf bezien lijkt haar thematiek en stijl een beetje op ‘De luizenmoeder’.

Inspiratie haalde Annemieke vooral uit haar persoonlijke belevenissen als moeder van drie kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs. Soms maakte ze een uitstapje naar haar ervaringen als docent in het HBO-onderwijs.

Annemieke heeft dit zeven jaar lang mogen doen. En met zeer veel plezier. Ze kan met stelligheid zeggen dat ze hier heeft geleerd om kort en bondig te schrijven. En heeft leren schrappen. Tot 400 woorden. Niet meer.

Een van de zestig columns die Annemieke schreef in het blad Schoolbestuur