Over mij

Annemieke de Schepper is geboren uit Zeeuws-Vlaamse ouders maar geboren en getogen in de Randstad. Ze werkt als docent, coach en trainer aan de opleiding Communicatiemanagement aan de Hogeschool Utrecht en schreef mee aan meerdere boeken uit de serie ‘Taaltopics’, bij Noordhoff-uitgevers.

Annemieke schreef korte verhalen waarvan er meerdere genomineerd werden of in de prijzen vielen. Ook schreef zij zes jaar lang een maandelijkse column in het blad Schoolbestuur. In 2019 voltooide zij haar eerste roman ‘De stille oorlog van mijn vader’. 

Annemieke studeerde Nederlands aan de Rijksuniversiteit Leiden. Aanvankelijk vanuit haar liefde voor moderne letterkunde en haar heimelijke wens om schrijver te worden. Zo volgde zij de masterclass van Gerard Reve, de eerste schrijver die gastdocent was in Leiden. Gaandeweg verschoof haar interesse naar de richting taalbeheersing en uiteindelijk studeerde zij daarin af. Beginselen uit de argumentatieleer en klassieke retorica vertaalde zij naar praktische ‘tools’ voor haar studenten in het HBO-onderwijs. Haar passie voor literatuur en schrijven bleef echter en naast zelf schrijven ontwikkelde ze een keuzevak Creatief schrijven waarin ze nog steeds met veel plezier lesgeeft.

Annemieke is getrouwd en heeft drie kinderen. Naast schrijven en trainen is zingen haar passie. Ze zong jarenlang in een coverband en een soulband. Ze zingt nu nog in een theatraal dameskoor Uit Volle borsten waar ze ook enkele liedteksten voor schreef.

Dameskoor Uit volle borsten.
( http://www.uitvolleborsten.nl )
Annemiek zingt het lied ‘De overgang’ waar ze de tekst voor schreef:, klik hier